Til forrige side      Til forsiden

 

 

 

 

 

 

God seksualundervisning for mennesker med ASF

 

 

- Louise Garde

At arbejde fagligt med seksualitet med mennesker med autisme kan være en udfordrende opgave. Ofte kan undervisningen komme til at foregå på et alt for højt niveau - måske fordi vi tager udgangspunkt i forestillingen og vores egen seksualitet og måden, den har udviklet sig på. Desuden kan det være svært at finde et brugbart materiale, som både rammer det rette niveau, kan gøres individuelt, samt understøtter undervisningen med tydelige visuelle instruktioner.

 

Seksualitet er rigtig mange ting, men grundlæggende handler det bl.a. om at have en god kropsbevidsthed, at kunne genkende egne og andres følelser samt at kunne aflæse andre og sætte grænser for sig selv. For en del mennesker med autisme kommer dette kendskab ikke af sig selv, som det gør for de fleste neurotypiske børn og unge. Mennesker med autisme spejler sig ikke i samme grad i deres kammerater og forstår ikke intuitivt hvordan deres krop og sind hænger sammen. Derfor kræver det en målrettet undervisning og træning at opnå en sund seksualitet.
Deltagerne vil blive præsenteret for teorien bag bogen ”Autisme og Seksualitet” samt mange forskellige eksempler på visuelle instruktioner og undervisningsmaterialer, der kan give inspiration til hvordan, man kan gribe det udfordrende emne an på en måde, hvor alle kan være med.

 

 

      Workshopholder:

Louise Garde, Pædagog, seksualvejleder og medforfatter til bogen ” Autisme og Seksualitet”, Hjortholmskolen

 

Funktionsgruppen: Lav, middel, høj og oplægget henvender sig primært til fagfolk

 

 

 

 

Workshop 30

 

Fonden Samrådet - Strandvejen 11 - 7800 Skive - Danmark - Tlf.: (+45) 9751 1799 - info@skivekonferencen.dk - Besøg os på Facebook