Til forrige side      Til forsiden

 

 

 

 

 

 

Autisme og den sociale hjerne

 

 

- Lea Rosenquist

 

 


”Flirter du med mig?”
Når vi flirter med hinanden afsender og aflæser vi utallige nuancerede signaler via ord, kropssprog og ansigtsudtryk. Dét at flirte er et eksempel på en kompleks social situation, der kan være udfordrende, hvis man har autisme eller Aspergers syndrom.

 

Et godt socialt liv er afgørende for vores udvikling, trivsel og livskvalitet. Sociale vanskeligheder med at forstå sig selv og andre mennesker kan lede til misforståelser, konflikter, social isolation, ensomhed, depression og angst. Det er desværre problemer som mange mennesker med autisme oplever.

 

Socialkognition er de processer i hjernen, der ligger til grund for vores evner til at forstå os selv og andre mennesker. Til workshoppen vil du blive introduceret for teorier om socialkognitive vanskeligheder og autisme med fokus på, hvordan disse vanskeligheder kan komme til udtryk i dagligdagen.

 

Workshoppen vil især handle om, hvordan viden om socialkognition og autisme kan bruges til at arbejde med sociale færdigheder. Du vil, på workshoppen, blive præsenteret for forskellige konkrete metoder og redskaber til at arbejde med at øge selvforståelse omkring sociale udfordringer og til at arbejde med at forbedre sociale færdigheder.

 

 

 

 

 Lea Rosenquist, psykolog, Molis.

 

 Workshop 7

Fonden Samrådet - Strandvejen 11 - 7800 Skive - Danmark - Tlf.: (+45) 9751 1799 - info@skivekonferencen.dk - Besøg os på Facebook