Til forrige side      Til forsiden

 

 

 

 

 

 

 

Personen / barnet ift. stress og belastningsreaktion

 

 

- Kirsten Callesen

  

Børn, unge og voksne med autisme, angst, belastningsreaktioner og traumetilstande - hvad sker der?

 

Der lader til at være en stigning i fastlåsthed og vægring af skole og uddannelse hos flere børn, unge og voksne på autismespektret, som trods ønsker om at komme afsted og komme i gang bliver overvældet og aktiveret af angst og afmagt. Nogle gange bliver angst og afmagt til kravafvisende adfærd, fordi belastningen fra omgivelserne er for stor. Men mange gange er det summen af belastning, som har indlejret sig i ens nervesystem, og som kan aktivere depressive og angste tanker, næsten som en kompleks ptsd tilstand.

 

Hvad er angstens og belastningens væsen i lyset af autisme, og hvordan kan man bedre få ro ved hjælp af enkle strategier, ved at kende sit eget sind bedre, sine psykiske reaktiveringsmekanismer og vide, hvordan man kan yde psykisk førstehjælp til sig selv og finde måder at håndtere og forhåbentlig mindske sine angste tanker.

 

Fokus på denne workshop er introduktion til hvad belastningsreaktioner er og hvordan disse påvirker mennesker med autisme, inkl. enkle strategier til at håndtere tilstanden.

 

 

                                                             

 

 

 

 

       Workshopholder:

      psykologisk Ressource Center v/Kirsten Callesen - Konsulent

 

Funktionsniveau På tværs af alder og funktion - alle kan blive sårbare af belastning.
Målgruppe Fagfolk, pårørende og/eller personer med ASF. 

 

  

 

 

 

 

Workshop 24

Fonden Samrådet - Strandvejen 11 - 7800 Skive - Danmark - Tlf.: (+45) 9751 1799 - info@skivekonferencen.dk - Besøg os på Facebook