Til forrige side      Til forsiden

 

 

 

 

 

 

Autisme og Spiseforstyrrelser

 

 

 

- Freja Hamalainen Sirdorf

 

Forskningsmæssigt er der identificeret et sammenfald mellem autisme og spiseforstyrrelser.

 

I Specialområde Autisme genkender vi dette, og ser et behov for øget viden. Derfor har vi gennem de seneste år gennemført et projekt bestående af:

 

1. Et litteraturstudie, hvor vi har afdækket eksisterende forskningsbaseret viden om autisme og spiseforstyrrelser     

 

2. En kvalitativ undersøgelse om kvinder med autisme og spiseforstyrrelser.  I denne undersøgelse har vi                      interviewet kvinder med autisme og spiseforstyrrelser, pårørende og fagpersoner.

 

 

 

 

På denne workshop vil jeg dele resultaterne af projektet, idet jeg bl.a. belyser og indbyder til dialog om følgende spørgsmål:

· Hvilken eksisterende forskningsbaserete viden findes om kombinationen af autisme og spiseforstyrrelser, herunder     både ift. forekomst og behandling.
· Hvad kan vi være opmærksomme på ift. at identificere autisme hos mennesker med spiseforstyrrelser?
· Hvilke problemstillinger er særlige for mennesker med kombinationen af autisme og spiseforstyrrelser og hvordan      kan dette imødekommes i behandlingen/ indsatsen?
· Er der nogle styrker hos autistiske mennesker, som giver særlige muligheder i behandlingen af en spiseforstyrrelse?

På workshoppen vil du også møde en autistisk kvinde, som enten via videoklip eller et lille oplæg vil fortælle om sine erfaringer med både at have autisme og spiseforstyrrelse.

 

Workshopholder:

Freja Hamalainen Sirdorf, cand.soc, faglig leder Specialområde Autisme

 

 

 

 

Workshop 26

 

 

 

 

Fonden Samrådet - Strandvejen 11 - 7800 Skive - Danmark - Tlf.: (+45) 9751 1799 - info@skivekonferencen.dk - Besøg os på Facebook