Til forrige side      Til forsiden

 

 

 

 

 

 

 

Skærmforbrug og skærmafhængighed hos børn og unge med autisme

 

 

 

- Ea Carøe & Vibe Nordahn Bredsdorff

 

I dette oplæg sætter vi fokus på overforbrug og afhængighed af skærm hos børn og unge med en autisme spektrum forstyrrelse og/eller ADHD.

 

Overforbrug og afhængighed af skærm (computer, iPad, mobiltelefon, PlayStation og tv) er et stigende problem blandt børn og unge med en autisme spektrum tilstand.

At være forældre i den digitale tidsalder stiller særlige krav, og mange oplever, at deres børn og unge er så glade for at bruge en skærm, at de har meget svært ved at få dem væk fra Ipaden, computeren eller mobiltelefonen, og at skærmen gør dem humørsvingende, dovne og irritable og i nogle tilfælde også udadreagerende.

 

Vi vil i oplægget gennemgå nogle af de tegn, der kan være med til at vise, at børn eller unge ikke blot er storforbrugere af skærm, men er afhængige af deres mobiltelefon, iPad eller computer.

I oplægget vil det samtidig blive diskuteret, hvad grænsen er mellem et normalt forbrug af skærm og hvornår, der er tale om et overforbrug og hvilke negative konsekvenser, der er forbundet med et stort forbrug af skærm blandt andet for trivsel, indlæring, relationer, søvn og udvikling.

 

Oplægget vil være en blanding af en teoretisk gennemgang af skærmforbrug og afhængighed hos børn og unge med autisme og en praktisk tilgang til, hvordan man arbejder med at få en sund balance i skærmforbruget, herunder hvordan man motiverer barnet eller den unge til selv at ønske at nedsætte sit skærmforbrug.

 

 

 

 

                                        

 

 

        

 

       Workshopholdere:

Ea Carøe, psykolog, og Vibe Nordahn Bredsdorff, psykolog, begge Molis

 

 

Funktionsniveau: Lavt, middel, højt
Målgruppe: Fagfolk, pårørende, personer med ASF

 

 Workshop 17

 

 

 

 

Fonden Samrådet - Strandvejen 11 - 7800 Skive - Danmark - Tlf.: (+45) 9751 1799 - info@skivekonferencen.dk - Besøg os på Facebook