Til forrige side      Til forsiden

 

 

 

 

Autisme-mor

 

 

 

- Dorthe Stieper

 

Symbiose- og løvemødre, pylrede og overbeskyttende. Det er nogle af de navne, mødre til børn med autisme får hæftet på sig. Men hvem er de egentlig disse mødre? Hvad er deres historie, og hvordan skal vi forstå dem?
Forfatter og journalist Dorthe Stieper satte sig for at indsamle 10 forskellige autisme-mødres historier. Det blev til bogen ”Historien om en mor – 10 fortællinger om mødre til børn og unge med autisme”, som udkommer i efteråret 2019.


Det er fortællinger om at have et eller flere børn, der er anderledes end andres, om at blive misforstået af omverden, være sit barns oversætter og faste holdepunkt, om kampene med systemet og udfordringerne på hjemmefronten; om bekymringerne og omkostningerne, skyld og skam, sorg og tab. Men det er også historier om at fremelske sit barns ressourcer, finde glæde og styrke i livet, gøre det nødvendige og sætte sig selv til side for kærligheden til sit barn.

 

I workshoppen sætter Dorthe fokus på ligheder og forskelle på disse mødre og deres fortællinger. Det kan andre autisme-mødre spejle sig i, mens fagfolk kan tilføres en større baggrundsforståelse.
Udover at være journalist og forfatter er Dorthe også selv mor til en datter, der er sendiagnosticeret med Aspergers syndrom. Hun arbejder desuden som forældrementor, foredragsholder m.m. og er aktiv i handicappolitisk arbejde.

 

 

Workshopholder:
Journalist og forfatter Dorthe Stieper

Funktionsniveau: Middel og højt kognitiv funktionsniveau

Målgruppe: Fagfolk, Forældre og Pårørende

 

 

 Workshop 12

 

 

 

 

 

Fonden Samrådet - Strandvejen 11 - 7800 Skive - Danmark - Tlf.: (+45) 9751 1799 - info@skivekonferencen.dk - Besøg os på Facebook