Til forrige side      Til forsiden

 

 

 

 

 

Christian Steward-Ferrer                                                                       

  

 

 

AUTISME OG ICD-11  (og DSM-5)                                                                         

 
Igennem flere år har man afventet udgivelsen af den nye, internationale diagnosemanual - ICD-11 - som er udkommet i sin endelige form, når Skivekonferencen 2019 finder sted. Der har været mange spørgsmål, overvejelser, rygter og tendenser:


- Vil den følge de ændringer, vi så i den amerikanske manual, DSM-5, der kom i 2013 - eller vil den gå helt nye veje?
- Kommer sanseforstyrrelser med som diagnosekriterium?
- Bliver Aspergers Syndrom afskaffet - og hvad sker der med dem, der skulle have haft dén diagnose?
- Og med dem, der har den diagnose i forvejen?
- Hvordan vil det gå med GUA-diagnosen?
- Etc.

 

Oplægget vil beskrive autismens plads i ICD-11, sammenholdt med både ICD-10 (den manual, der stadig er i drift, når dette katalog udkommer) og DSM-5 - og sammenholdt med det, vi aktuelt ved om autisme. Ligeledes vil der blive lejlighed til at stille spørgsmål.

 

 

 

 Workshopholder:

Christian A. Stewart-Ferrer, er aut. psykolog, specialist og supervisor i klinisk børnepsykologi og i psykoterapi, samt cand.mag., Dip.Ed. Han er desuden ekstern lektor ved Inst. for Psykologi, Syddansk Universitet, og tidl. specialist-leverandør til VISO (Socialstyrelsen). Han har i en årrække arbejdet på fuld tid med ASF, og har selv ASF-diagnosen Aspergers Syndrom. Han er nu i privat praksis ved "Tidens Psykologer" i Odense, og har klienter i alle aldre både med og uden ASF - i terapi, udredning og afklaring.

 

 

 

 

 

 

 

 

  Tema - B

Fonden Samrådet - Strandvejen 11 - 7800 Skive - Danmark - Tlf.: (+45) 9751 1799 - info@skivekonferencen.dk - Besøg os på Facebook