Til forrige side      Til forsiden

 

 

 

 

 

Hvordan får vi de unge til at flytte hjemmefra?

 

 

 

- Mette Andersen & Bente Jensen

 

En flytning er en meget stor forandring for alle, men det kan være en endnu større omvæltning for et menneske med en autismespektrumsforstyrrelse. Jeg har gennem årene gjort mig mine erfaringer i, hvordan man kan gøre de unge klar til at flytte hjemmefra. Hvem henvender man sig til for støtte, og hvad er en god flytning?

 

Workshopholdere:

Mette Andersen og Bente Jensen

Mette Andersen, socialrådgiver og vejleder ved Autismecenter Nord-Bo, ma@nordbo.dk
Som socialrådgiver har jeg mange års erfaring indenfor forskellige lovgivningsområder i det kommunale felt. I de seneste 4½år har jeg arbejdet som socialrådgiver og vejleder indenfor et højt specialiseret område, autismeområdet.
I mit arbejde indenfor autismeområdet, har jeg både erfaring med de lovgivningsområder, som benyttes, når unge mennesker med en autismediagnose skal flytte hjemmefra, og erfaring i, hvad de unge og også ofte forældre efterspørger af viden, i forhold til en foranstående flytning.

 

Bente Jensen adm. afdelingsleder for Autismecenter Nord-Bos Boafdeling bej@nordbo.dk

Jeg er uddannet pædagog og har i de sidste 16 år været ansat på Autismecenter Nord-Bo, først som bostøtte og siden 2005 som leder af boafdelingen, hvor der i dag er tilknyttet 200 borgere.  

 

 

 

 

 

Emne:

Vi forestiller os et oplæg, hvor vi supplerer hinanden. Mette vil stå for lovstof og muligheder indenfor lovgivningen, medens Bente vil have fokus på forberedelsen til flytning, boligen, støttebehov. Oplægget vil være ”Ping-Pong”, hvor lovgivningen bliver knyttet op på praksis eller omvendt.

 

 

 

Funktionsniveau: Alle

Målgruppe: Alle

 

 

 

Workshop 29

 

Fonden Samrådet - Strandvejen 11 - 7800 Skive - Danmark - Tlf.: (+45) 9751 1799 - info@skivekonferencen.dk - Besøg os på Facebook